Of het nu thuis, op school, in een winkelcentrum, restaurant, club of een persoonlijke voorkeur is, gelegenheden veranderen en ontvouwen zich met de wisseling van de seizoenen. Soms moeten we ons telkens weer verkleden voor speciale gelegenheden, zoals elk jaar de kerstversiering in kerken over de hele wereld. Andere keren zeggen kleuren veel. Rood, bijvoorbeeld, brengt altijd die boodschap van eenvoud over, waar kinderen overal zo dol op zijn. Hetzelfde kan gelden voor een trouwfoto, waar een effen witte jurk niet voor niets de aandacht trekt. De kleur wit, wanneer gedragen met andere ontwerpen, geeft altijd dat traditionele gevoel. Het is ook heel neutraal, waardoor kijkers snel geluk of verdriet kunnen herkennen, zonder?).

Voor veel gelegenheden zijn het cijfers die veel zeggen. Dollars kunnen de rekeningen betalen, maar dromen van een eigen zaak kunnen intussen blijven bestaan. Er is altijd hoop voor degenen die hun hart in een project steken en voor degenen wier namen in het boek staan, die niet de erkenning krijgen die zij zo verdienen. Het zijn vaak degenen die het verschil maken die het meest erkend worden. Kijk maar eens naar wereldberoemde fotografen.

Tegenwoordig zijn de meeste babyboomers er trots op foto's van hun jongere jaren te hebben, die hen herinneren aan een vervlogen tijdperk. Voor diegenen onder ons die weten dat hun ogen oplichten bij het ophalen van die jeugdherinneringen, voldoen fotografen aan een oud gezegde: "de jongen die de foto's nam, vertelde me dat hij zich elk detail van zijn reis, elke boom en elk gebouw, kon herinneren." Fotografen maken hun onderwerpen inderdaad beroemd, maar het zijn de andere details van hun leven die de ware vreugden zijn. Een opmerkelijke fotograaf siert elk kiekje.

Het is het unieke vermogen van een fotograaf om momenten perfect en scherp vast te leggen, dat hem tot favoriet maakt. foto's verscherpen om het onderwerp naar voren te brengen, en om de gevoelens die het onderwerp overbrengt naar voren te brengen.

Wat een goede fotograaf ook maakt, is het vermogen om emotie over te brengen. Maak je onderwerp menselijk. Alle goede fotografen lijken iets te doen dat hun onderwerp vermenselijkt; of het nu een close-up van een gezicht is, een spiegelbeeld over de hele lengte, of een geënsceneerde foto van een evenement. Daarna nemen ze die emoties over en plaatsen ze in de omgeving van hun onderwerp. Anatomie en lichaamstaal spreken vaak meer dan woorden.

Fotografen zijn veelzijdige kunstenaars. Ze hebben een aangeboren begrip van hoe licht hun camera raakt. In staat zijn om het beeld te interpreteren in het licht dat op hun film valt. Weten welke instellingen de beste beelden opleveren. Weten welke emoties de roze muren van een kamer schilderen. En die kennis tot leven brengen in je foto's. Jaren geleden was een levendig geel een lichtpuntje voor een fotograaf omdat het frisheid en leven betekende. Vandaag de dag is het saai en heeft het zijn impact verloren.

Ik weet zeker dat je verschillende vragen hebt over wat een fotograaf anders doet dan een schrijver. Om te antwoorden, de fotograaf werkt met een carrière die van nature onstabiel is. Een carrière waarin je je soms moet afvragen of de persoon die je documenteert wel bij je in de kamer is. Een carrière waarin de eb en vloed van mogelijkheden je het gevoel kan geven van een binnenhuisarchitect die verdwaald is in zijn eigen ruimte. Een carrière waarin je op sommige dagen het gevoel hebt dat de persoon voor wie je een gesprek hebt "de ware" is waar ze het hele jaar naar hebben gezocht. Die dagen hebben we allemaal meegemaakt.

Waarom kleed je je dan zo anders? Waarom moet je je aanmelden voor een collegeprogramma voor fotografen (veel scholen bieden dit aan als een extra bron van inkomsten)? Waarom zijn zo velen van ons zo geabsorbeerd in dit proces van kijken? Ik bedoel, het zou tijd kunnen zijn voor verandering. We kunnen allemaal wel een verandering gebruiken. Het gaat allemaal om de energie die we in dit proces investeren.

Dus als je besluit om te leren fotograaf te worden, is NU het moment om te beginnen. Zeg nooit nooit, want er ligt een wereld van mogelijkheden te wachten. Ik ben op de forums geweest als lid van de media-industrie en ik vind het heerlijk om de fotografie forums te lezen. Er zijn beelden van zeer dure candidities, maar ook van de lowlife lifestyle modellen in Zuid-Florida, die een zeer uniek en artistiek beeld schetsen van hoe het shootersleven er werkelijk uitziet.

Als mediapersoonlijkheden en fotografen zijn we geconditioneerd om ons te conformeren. Het is wat we gewend zijn. Of het nu een modefotograaf is die foto's neemt van beroemdheden of een schrijver die beroemdheden een artikel laat ondertekenen waarin ze instemmen model te staan voor een rondleiding achter de schermen. Zo worden we als fotografen en schrijvers klaargestoomd. Zorg dat je je aanpast. Het kan een uitdaging zijn om te proberen beide te zijn. Het maakt deel uit van de training en opleiding die elke aspirant-fotograaf en -schrijver doorloopt om te worden wat ze moeten worden. Een creatieve niet-tekenende professional!

Fotografie is een prachtige en lonende carrière en wordt vaak opgehemeld en gehyped tot bijna perfectie. Het is zoveel meer dan een hobby. Het zijn niet zomaar snapshots van naakten; het is professionele artistieke vrijheid.